dijous, 18 d’octubre del 2012

Les TIC a l'educació


Ahir a classe vam fer un wordle conjunt, d'una pluja d'idees sobre si és necessària la incorporació de les TIC en l'educació:Wordle: UntitledA més a més, durant la classe se’ns van plantejar dos dubtes: si es suficient el que diu la normativa sobre la integració de les TIC a l’educació i si realment s’està aplicant a l’escola.

En primer lloc, a la LOE s’exposa que s’ha garantir l’accés de tothom a les TIC (preàmbul), que s’ha de fomentar una primera aproximació a l’ús de les TIC (Títol 1, segon cicle d’infantil), que s’han de fomentar experiències d’iniciació primerenca en les TIC (article 14) i que les TIC han de ser una cosa transversal, és a dir, que s’han de treballar a totes les àrees (article 19).

Així doncs, després de conèixer allò que s’exposa a la LOE, podem començar a respondre aquestes dues preguntes. Segons la meva opinió, de moment és suficient el que diu la normativa, perquè, penso, encara no s’aplica a les escoles. Però, segons la meva opinió, vivim en una era digital en que els nens ja tenen una aproximació a les TIC, i el que volem no és una aproximació sinó un nou ús de les TIC a l’educació, una nova manera i metodologia, noves maneres d’aprendre i apropar el coneixement (d’allò que els infants vulguin) als alumnes: amb google earth o google maps podem visitar qualsevol part del món!

Avui en dia, a les escoles trobem ordinadors, projectors, en algunes pissarres digitals, etc. Però quan i com s’utilitzen? S’utilitzen dos o tres cops al mes i s’utilitzen per veure el llibre de medi amb el projector, o fer sumes a la pissarra digital. Quin canvi és aquest? Quina integració és aquesta?

Així doncs, crec que encara queda molt camí per recórrer per saber realment fer aquesta integració de manera adequada perquè les TIC siguin una eina més que ens ajudi en la nostra professió de acompanyar als infants en els seus descobriments i aprenentatges, a través dels seus interessos, proporcionant-los les eines adequades per fer-ho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada